Trendspaning från Ambiente

Trendspaning från Ambiente

February 13, 2018

I helgen åkte vi till Frankfurt för att besöka en av Europas största mässor för konsumentprodukter och trenderna inom inredning, presenter, glas, porslin, köksartiklar och smycken. Tänk er Formex på steroider. Här finns allt från fina möbler till nya roliga present-ideér så som dessa nedan.
Ätbar vinprovning i godisform från Holländska VINOOS och dessa misfortune cookies från Pechkeks
Anledningen till att vi åkte var för att vi själva vill ställa ut på en mässa i Europa. Men då vi tidigare haft lite halvdåliga erfarenheter på mässor så har vi lärt oss att det är superviktigt att man besöker mässan innan man bestämmer sig för att själv medverka. Det finns två stora mässor i Europa som passar Bag-all, den ena är Maison et Object i Paris, och den andra är Ambiente i Frankfurt. 
Här i en av de mååånga gångarna, kantade med utställare. Självklart med en Bag-all Tote, fylld med påsar och cases.
Ambiente
Under mässan var målet att få en känsla för hur det skulle vara att själva ställa ut. För att få en helhetsbild av det så måste man prata med andra utställare, inköpare som besöker mässan samt de som anordnar mässan. På så sätt får man en bra bild av hur alla upplever mässan. Vi vill även få en bild framför oss i vilken sektion vi skulle passa in. Och på Ambiente finns det 11 hallar, varav de flesta hallarna hade 2-3 våningar. Så det fanns minst sagt en del att gå igenom. 
Vi åkte dit tidigt på lördag morgon och åkte sedan hem sent söndag kväll. Efter 2 dagar och många kilometer i mässhallar så tyckte vi att vi fått en bra bild av Ambiente. Som en extra bonus är det även väldigt inspirerande att besöka en bra mässa. Man får verkligen en överblick över uppkommande trender. 
Ganska snabbt märker man vad som är de stora trenderna, då många utställare har samma stil.
Så här kommer vår trendspaning från Ambiente:
1. Stora gröna växer! Mycket bananplantor, stora palmer och andra träd med stora gröna blad
Ambiente trendspaning - växterAmbiente trendspaning - växter
2. Fårfällar i färg. Överallt såg vi färgade fårfällar. Både som en inredningsdetalj eller som ett huvudnummer i en inredning. 
Ambiente trendspaning - fårfällarAmbiente trendspaning - fårfäll
Ambiente trendspaning - fårfällAmbiente trendspaning - rotting fårfäll
3. Makramé bonanza. Kuddar, filtar, lampor, krukor, korgar - allt i vita eller naturfärgade tyger och garn.
Ambiente trendspaning - makrameAmbiente trendspaning - makrame
4. Rotting i möbler, lampor och korgar som förvaring. 
Ambiente trendspaning - rotting 
Ambiente trendspaning - rotting
Ambiente trendspaning - rottingAmbiente trendspaning - rotting
5. Djur som inredningsdetalj. Djur hittades som print på kuddar, motiv på tavlor och i små skulpturer.
På söndagen så gick vårt plan först vid kl 20, så vi hade tänkt hinna kolla in stan lite också på morgonen. Till vår besvikelse fick vi reda på att ALLT i Frankfurt är stängt på söndagar. Till och med deras supermarket hade stängt... Vi spenderade därför resten av söndagen på mässan och sedan hittade en väldigt tysk restaurang där vi åt en tidig middag innan vi åkte till flygplatsen. 
Frankfurt är Europas näst största finansiella center efter London. Och i.o.m Brexit så flyttar fler och fler företag över sin verksamhet från London hit. Det är även Europas mest trafikerade flygplats, pga sitt centrala läge. Vi blev därför förvånade över hur tråkig staden var. Det verkar verkligen vara en stad dit folk kommer för att gå på mässa eller jobba och därmed fanns det inte mycket att göra utöver det.  
Vi kan sammanfatta resan med att mässan var superbra, medan Frankfurt som stad inte är något vi skulle rekommendera som semester resmål.
 Also in News

Yoga Mat Bag - My Zen!
Yoga Mat Bag - My Zen!

August 24, 2018

Read More

Produktnyhet - Pom Pom Case Mini och Shades
Produktnyhet - Pom Pom Case Mini och Shades

August 18, 2018

Våra favoritfodral har kommit i två nya storlekar - Vi välkomnar Pom Pom Case Mini och Shades in i vårt sortiment och hoppas att du skall gilla dem lika mycket som vi gör. 

Pom Pom Case Mini fungerar perfekt som korthållare eller för att hålla ordning i din handväska eller necessär. 

Storleken Shades är ett färgglatt fodral som rymmer dina favoritsolglasögon, men också gör ett utmärkt jobb som pennskrin, plånbok eller som fodral till din mobilladdare och powerbank. 

Vi vill gärna se hur du använder ditt Pom Pom Case - tagga oss gärna på instagram så att vi kan se era fina bilder. 

Read More

Börja jobba hos oss på Bag-all!

July 31, 2018

Nu söker vi mer personal till vår Bag-all butik. Är du organiserad, service-minded, kan jobba självständigt och letar efter en halvtidstjänst? Då är du kanske just den vi söker! Vi letar efter säljare till vår butik i centrala Stockholm. Är du intresserad och tror att jobbet kan passa dig - klicka här för mer info om oss och om tjänsten! 

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

XOXO, 

Teamet på Bag-all

Read More