About Us

Hej och Väkommen till Bag-all!

Jag är så tacksam att du tar dig tid och vill lära dig mer om Bag-all.

Jag heter Jennifer Jansch och jag startade Bag-all för att jag ville vara en entreprenör och samtidigt göra någonting för miljön. Som en mamma till tre döttrar så kände jag starkt att jag behövde sluta TÄNKA på föränringar och börja AGERA mot att preservera och ta hand om vår vackra planet. En av de sakerna som kändes mest logiskt för mig var att arbeta med konceptet att ÅTERANVÄNDA. När du återanvänder ett föremål behöver du inte producera ett nytt föremål. Till exempel, om du återanvänder en plast vattenflaska så ersätter den den nya flaskan du annars hade köpt. Återanvändning sparar på naturtillgångar som behövs vid skapande av nya produkter, samtidigt som det drar ner på mängded sopor. Och det bästa av allt – det är helt gratis så alla kan göra det! Återanvändning är win-win för alla!

Den första produkten jag gjorde för Bag-all var den återanvändningsbara presentpåsen. Idén var att skapa en påse som kunde ersätta det traditionella presentpapperet. Pappe kräver massa naturliga resurser och är giftigt att tillverka – och slutar alltid som sopor efter 10 sekunder.

Jag trodde att om jag kunde skapa söta påsar så skulle folk använda dessa istället för presentpapper. Påsen har så många fördelar förutom hållbarhet: Påsen i sig blir en present. Om du inte vill ge bort den till någon kan du hålla den inom familjen, och ge den fram och tillbaka vid födelsedagar och andra högtider. Dom blir billigare än papper efter bara några gånge och kan användas hundratals gånger.

Påsen kräver heller varken tejp eller snöre etc. Med en presentpåse är du ständigt redo och du slår in presenten på bara någon sekund. Och självklart – tygpåsen producerar inget skräp – noll! Eftersom jag verkligen vill att så många som möjli börjar använda presentpåsar i tyg, har jag gjort en video om hur du kan göra en själv.

Efter att jag sytt de första påsarna själv och gett dem vidare till vännder, insåg jag att folk behöver typåsar för alla möjliga saker. En vän till mig sa att hon la sin hårför i sin presentpåse och en annan sa att hon la sina skor i den. Detta gjorde att jag skapade vår ORGANIZATION collection. Idag har vi över 100 tryck och vi utökar dom konstant. Ofta med tryck som våra kuder efterfrågar. Så om du har en idé, kommentarer, eller frågor, tveka inte att maila oss på info@bag-all.com. Jag och mitt team älskar verkligen att  höra från er och vi uppskattar verkligen ert stöd. Med kärlek och tacksamhet, Jennifer Jansch.

Bag-all’s personal intervjuar Jennifer

Okej, vi börjar med de vanliga frågorna. Vart bor du?

I New York City, förutom på sommaren då jag bor i Sverige.

Familj?

Ja, min man Micke, tre döttrar Celeste 16, Marqaux 11, och Caprice (aka Cappi) 8, och vår 18 åriga katt Pink som är en abessinier.

På tal om familj. Varför ser man dina familjemedlemmar på Bag-alls bilder hela tiden?

För att när jag startade Bag-all så hade jag väldigt lite pengar. Det fanns ingen chans att jag skulle ha råd att betala modeller. Jag följde det svenska ordspråket ”Man tager vad man haver” så jag använde min familj för att dom var tillgängliga – och gratis haha.

Vart växte du upp?

Jag är född i Sverige, men har delvis vuxit upp i Japan och i Paris.

Vad är Bag-all?

Vanligtvis så brukar vi säga att Bag-all tror att vi alla kan göra något för miljön genom att ta små, stillfulla steg. Vilket betyder att om vi alla börjar tänka mer på återanvändning, istället för att köpa nya saker hela tiden, sparar vi naturresurser och drar ner på avfall. Att vara miljövänlig ska inte behöva betyda dålig design.

Varför är återanvändning så viktigt?

För att det är det lättaste och billigaste sättet att leva ett mer hållbart liv. Det är bara att inse, det finns ingen chans att vi kan försätta att konsumera lika mycket som vi gör, samtidigt som världsbefolkningen ökar.

Varför flyttade du från Stockholm till New York?

Både jag och min man älskar New York, energin och alla möjligheter som finns här. Jag kände att jag behövde vara i New York för att uppnå min fulla potential. Det var läskigt att flytta till New York utan en riktig ide hur vi skulle försörja oss själva. Men ibland måste man bara ta sig ann ovissheten och hoppas på det bästa! Du kan läsa mer om det här i min bok Drömfångaren.

Vad älskar du mest med Bag-all och ditt företag?

Jag är så överraskad och tacksam av all underbar feedback vi får från våra kunder. Att vara i butiken på Mott Street kan verkligen vara en kärleksbomb! Människor är så otroligt generösa med deras beröm och stöd. Dessutom får vi träffa återförsäljare från hela världen. Det är så gascinerade att göra affärer med människor från olika kulturer. Det gör verkligen att man älsar vår planer ännu mer, eftersom de människor man möter är så snälla och inspirerande. Jag älskar även design och att få vara kreativ. Jag känner mig så lyckosam att jag har en studio för det syftet nu.

Vad har du för tips till dom som vill vara mer miljövänliga?

Man kan inte göra allting rätt, men man kan alltid göra lite. Tänk inte att det du gör inte har någon betydelse, tillsammans har vi en gigantisk påverkan på den här platsen.

Vad är roligast att göra under en arbetsdag?

Att få interagera med människor, oavsett om det är min personal, återförsäljare eller kunder.

Varifrån hittar du inspiration till din design?

Jag blir inspirerad av allt som är omkring mig. New York City och framförallt Brooklyn inspirerar mig. Bag-all’s studio ligger i Bedford Styvesant, det är ett osannolikt ställe där västindisk kultur möter ortodoxa judar som möter latinamerikaner som möter oss. Det är helt underbart!

Många av mina designs kommer från förslag från andra människor. Folk frågar ofta efter saker. Så tänker jag på det ett tag. Om jag fortfarande tänker på det efter några dagar så börjar jag samla på mig ideer om tryck. Sen testar jag dem genom att trycka upp dem i min studio. Jag ställer mig alltid frågan – är det här någonting jag skulle anända själv. Är svaret ja så kör jag på det!